Trei ani de la alegerile europarlamentare

Trei ani de la alegerile europarlamentare cu cea mai mare prezență de vot din ultimii 40 de ani și în care mai bine de 2 milioane de români și-au pus speranța în mine și în colegii din Alianța 2020 USR+PLUS.
Până acum, am dus un mandat cu o pandemie și un război, un mandat provocat de crize fără precedet în istoria recentă și, cu toate acestea, am reușit realizări demne pentru România și locul ei influent în Uniunea Europeană.
✅ Am coordonat negocierile celui mai mare instrument financiar din istoria Uniunii Europene: Mecanismul de Redresare și Reziliență, în calitate de co-raportor al Parlamentului European. Așa am lansat un ajutor post-COVID de 672,5 miliarde euro pentru statele membre, din care România primește 29 miliarde prin PNRR.
✅Am inițiat și coordonat două Rezoluții ale Parlamentului European – prima pe tema sprijinirii muncitorilor transfrontalieri, cu gândul mai ales la românii care muncesc în UE, iar cea de-a doua dedicată tinerilor și soluțiilor pentru problemele cu care aceștia se confruntă, mai ales după șocul resimțit în urma pandemiei Covid 19.
✅ Am fost co-sponsor și susținător cheie al adoptării Garanției pentru Copii și prezidez Grupul de Lucru pentru monitorizarea implementării acesteia în sprijinul copiilor vulnerabili din Uniunea Europeană.
✅ Am fost desemnat cel mai influent europarlamentar pe politici economice în 2019 (VoteWatch), nominalizat în lista scurtă pentru europarlamentarul anului 2020 pe domeniul de muncă și afaceri sociale (Parliament Magazine) și al doilea cel mai influent europarlamentar în 2021 (Eulytix).
✅ Am fost ales începând cu luna februarie 2022 Președinte al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, având astfel oportunitatea de a participa direct în toate negocierile legislative aferente acestui domeniu la nivel european.
Trebuie să le mulțumesc colegilor mei pentru că împreună am reușit să demonstrăm că România poate fi fruntașă în politica europeană și că noi, ca echipă, am pus umărul la măsuri care vor fi spre binele tuturor: al românilor și al europenilor.
Vă mulțumesc pentru încredere!
283915104_564064011750185_7251997859663802185_n