Categories
Evenimente

Summitul tinerilor și organizațiilor din protecția drepturilor copilului și adopție – SOPCA 2020

La invitația Consiliul Tinerilor Instituționalizați, UNICEF Romania și ANDPDCA – Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții, am participat la Summitul tinerilor și organizațiilor din protecția drepturilor copilului și adopție – SOPCA 2020.

Tinerii și copiii constituie cea mai importantă resursă a unei națiuni. Cu toate acestea, în România, reprezintă și partea cea mai fragilă a populației, iar copiii aflați sub protectia statului sunt cei mai vulnerabili. Vorbim de o vulnerabilitate care nu se termină când acești copii ating vârsta majoratului. Ne lipsesc astăzi măsurile de sprijin care să le ușureze ieșirea din sistemul de protecție a statului, incluziunea pe piața muncii, asigurarea unei locuințe.
Doar o cooperare în implementare între stat, sectorul privat și ONG-uri va asigura impactul social care va schimba drastic situația copiilor și tinerilor care trec prin sistemul de protecție de stat. Iar transformarea instituțiilor în care cresc le va permite să ajungă la vârsta maturității ca adulți pregătiți să facă față provocărilor societății actuale.