Categories
Necategorizat

Scrisoare deschisă către premierul României

Guvernul României are termen până pe 30 aprilie 2023 să transmită Comisiei Europene capitolul suplimentar la PNRR, prin care să spună cum vor ajunge la români banii europeni pentru eficiență energetică.

De aceea, Dacian Cioloş și cu mine i-am solicitat premierului Ciucă să includă în capitolul REPowerEU măsuri pentru consumatorii mici: IMM-uri, micii fermieri, gospodării vulnerabile și ONG-uri pentru finanțarea achiziționării și instalării de panouri solare fotovoltaice și pompe de căldură, precum și măsuri de consolidare a eficienței energetice.
Din cauza termenului scurt pe care Guvernul îl are la dispoziție pentru depunerea capitolului REPowerEU, solicităm publicarea rapidă a propunerilor de măsuri și a condițiilor de implementare, împreună cu un calendar clar pentru consultări cu societatea civilă, autoritățile locale și experți.

REPowerEU este capitolul verde al PNRR-ului și trebuie să acționeze din stradă în stradă, acolo unde consumatorii vulnerabili se luptă cu facturile mari la energie. Este vital ca banii din REPower să fie folosiți așa cum au fost negociați la nivel european.

Vezi scrisoarea aici.