Categories
Rapoarte

Raport de activitate 2022-2023

Al patrulea an de mandat în Parlamentul European a fost și primul ca președinte de comisie parlamentară și, în același timp, ca președinte interimar al celui mai tânăr partid politic din România, Partidul REPER.

Dacă la nivel european am câștigat influență și respect, în România însă lucrurile au mers din ce în ce mai prost. Guvernul României a făcut gafă după gafă în gestiunea banilor și oportunităților europene. Reformele din PNRR au fost amânate, risipa bugetară a dus la deficit, datoria publică a crescut. Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a accentuat efectul negativ asupra românilor – de la scumpiri la lovirea antreprenorilor cu tot felul de politici inepte. Deși Uniunea Europeană a fost și este gata să ne ajute, coaliția PSD-PNL duce țara la sapă
de lemn din ignoranță, neputință și rea-voință.

Pe acest fundal societatea este tot mai divizată. Extremiștii și populiștii antieuropeni câștigă teren, aruncând cu minciuni și făcând jocul Rusiei. Social media românească este inundată permanent cu dezinformări sau ”scandalul zilei”, deseori mărunțișuri și prostii, în timp ce PSD și PNL se joacă ala bala portocala cu viitorul unei generații de români.

În acest context, am avut proiecte pentru o Uniune Europeană care să protejeze România: pentru copii, pentru tineri și pentru viitorul financiar al românilor. Am fost mai activ acasă, în țară, însă fără a lăsa din mâini responsabilitățile europene pe care le-am asumat în numele românilor care au votat în 2019. Vă invit să consultați câteva dintre realizările acestui an aici și vă aștept părerile și sugestiile oricând la dragos.pislaru@europarl.europa.eu !