Categories
Rapoarte

Raport de activitate 2021-2022

Ce am făcut în ultimul an la Parlamentul European:

Am fost ales Președinte al Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale.

Am prezidat și încheiat cu brio negocierile pentru Directiva privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Am contribuit direct la primul angajament concret european că nici un copil vulnerabil nu va mai duce lipsă de mâncare, locuire, îngrijire, educație și sănătate – Garanția pentru copii;

Am inițiat și prezidez Grupul de Lucru în Parlamentul European pentru monitorizarea implementării Garanției pentru Copii.

Am introdus un pilon de finanțare dedicat copiilor și tinerilor în Mecanismul pentru Redresare și Reziliență ce cuprinde peste 40 mld de euro în toate PNRR-urile naționale la nivel european.

Am coordonat în calitate de co-raportor raportul Parlamentului European de monitorizare al tuturor PNRR-urilor din UE.

Am sprijinit lansarea www.monitorpnrr.eu, un instrument online de monitorizare în timp real a PNRR-ului României.

Am inițiat și coordonat Rezoluția Parlamentului European pentru susținerea tinerilor post-pandemie pentru ocupare și redresare socială.

Am lansat RENEW for Youth, programul care reunește toate organizațiile de tineret liberale din UE și care va duce la un Manifest al Renew Europe pentru Tineri spre finalul anului 2022;

Am avut mereu două obiective în minte: un prezent și viitor mai bun pentru copii și tineri și mai bune oportunități de finanțare europeană pentru România. Adică un viitor mai bun pentru copii și tineri și fonduri europene pentru modernizarea României.

Continuarea activității mele o găsiți în raportul de activitate.