Categories
Discursuri

Comisia Europeană a lansat Instrumentul de monitorizare a PNRR-urilor statelor membre. Dragi guvernanți, NU politizați această foaie de parcurs atât de necesară, NU irosiți o șansă istorică pentru cetățenii voștri

Comisia Europeană a lansat miercuri, 15 decembrie, Instrumentul de monitorizare a PNRR-urilor statelor membre – Scoreboard, încă o prevedere îndeplinită a Regulamentului Mecanismului de Redresare și Reziliență. Îl puteți parcurge aici: Recovery and Resilience Scoreboard.

Sunt convins că vom avea în Comisia Europeană un partener excelent pentru a asigura o implementare de succes a Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență.

Și este un moment excelent să reamintesc că Mecanismul de Redresare și Reziliență a fost creat de Uniunea Europeană pentru cetățenii ei.

Iar Planurile Naționale de Redresare și Reziliență NU sunt ale unui GUVERN.

Sunt ALE CETĂȚENILOR.

Ele sunt necesare pentru a remedia și moderniza sistemele noastre de sănătate, pentru a corecta pierderile economice, pentru a îndrepta inechitățile sociale, pentru a inova industria și pentru a crea locuri de muncă sustenabile, acces la educație și oportunități pentru copii și tineri.

22 de state membre au planurile aprobate. Și doresc să le transmit câteva lucruri acestor state membre:

Odată cu planurile, v-ați asumat o RESPONSABILITATE față de cetățenii voștri de a implementa aceste planuri în mod transparent, echitabil și democratic. Planul NU e o hârtie care poate fi modificată, NU e un meniu din care să ne alegem doar ce ne place, iar țintele și jaloanele NU sunt un simplu tabel.

Dragi guvernanți, NU politizați această foaie de parcurs atât de necesară, NU irosiți o șansă istorică pentru cetățenii voștri. Aveți ocazia de a arăta maturitate și de a nu cheltui în mod POPULIST resurse care aparțin cetățenilor.

În calitate de co-raportor al Parlamentului European pe acest mecanism și pe implementarea sa, voi monitoriza modul în care vă faceți datoria față de cetățeni și mă voi asigura că orice derapaj de la interesul cetățenilor europeni va fi aflat și sancționat.

Mult succes!

Pe aceeași temă: 

Banii din Mecanismul de Redresare și Reziliență nu sunt la discreția guvernelor!

Cum riscă PSD-ul banii din PNRR? Cere indexarea pensiilor speciale, în timp ce peste 1 milion de vârstnici nu au o pensie decentă

Șase motive pentru care PNRR-ul României trebuie să rămână așa cum este

Vrem solidaritate adevărată? Haideți să confiscăm toate averile care nu pot fi justificate